Warm onderdak voor dak- en thuislozen in koude weken

14-12-2022 - We hebben een paar koude weken achter de rug en komende nachten gaat de temperatuur ruim onder nul. In heel Hollands Midden zijn daarom sinds 30 november de opvanglocaties voor dak- en thuislozen extra open. De zogenaamde Kouderegeling is van kracht. Dit betekent dat daklozen overdag en ’s nachts gratis opvang en een warme maaltijd krijgen.

De keuze om de Kouderegeling in te laten gaan, wordt gemaakt door Hecht Zorg- en Veiligheidshuis Hollands Midden (ZVH). Elke keer dat de regeling ingaat, stuurt ZVH een bericht naar alle betrokken organisaties. Op deze manier is de opvang in de hele regio op dezelfde dagen en op dezelfde manier geregeld. De politie en medewerkers van de opvang gaan dan op zoek naar ‘buitenslapers’ en proberen hen te motiveren om naar de opvang te gaan. De Kouderegeling stopt weer als de temperatuur gevoelsmatig boven het vriespunt uitkomt.


De Kouderegeling kan tussen 1 november 2022 en 31 maart 2023 op elk moment gestart en gestopt worden. ZVH houdt de omstandigheden goed in de gaten zodat de opvangcentra in de regio op de juiste momenten opengaan. Daarbij wordt ook gekeken wanneer de vier grote steden in Nederland (G4) de Kouderegeling inzetten.


De opvanglocaties in Hollands Midden worden beheerd door De Binnenvest en het Leger des Heils. Meer informatie over deze opvang is te vinden op debinnenvest.nl en legerdesheils.nl.


Mei 2022 - Jaarverslag Zorg- en Veiligheidshuis 2021

Sinds januari 2021 bestaat het Zorg- en Veiligheidshuis (ZVH HM). We zijn er trots op om in deze nieuwe vorm ons eerste integrale jaarverslag te presenteren.
In dit jaarverslag delen we de resultaten die we in dit zeer uitdagende jaar met onze medewerkers en ketenpartners hebben neergezet.

Zo staan we stil bij het eerst jaar bouwen aan ons huis en laten we zien dat – ondanks de verbouwing die nog in volle gang is én de coronapandemie – ook in 2021 het ZVH HM een belangrijke bijdrage leverde aan de zorg en veiligheid van de inwoners in Hollands Midden. We nemen je mee in het verhaal achter de cijfers en laten zien waarvoor inwoners en professionals bij ons terecht konden.

ZVH HM is onderdeel van Hecht. Hecht werkt aan gezondheid, veiligheid en kansen voor iedereen. Lees en zie wat we bereikt hebben in het jaarbeeld 2021 van Hecht.